Död Mans Guld

Död Mans Guld är ett konfliktfyllt deck building game med lajvkaraktär. Spelet pågår dygnet runt i hela byggnaden (förutom sovsalar) och du väljer själv hur mycket tid och ansträngning du vill investera. För den aktive finns det mängder av hemligheter, utmaningar och mysterier att utforska. Det går dock lika bra att endast glida med och se vad som händer.

Detta arrangemang är vad vi gärna vill kalla för ett iff-lajv. Precis som med vanliga lajv finns det flera parallella handlingar att utforska och varje deltagare kommer att ha sina egna planer. Den stora skillnaden är fokus hamnar på att vinna spelet medan endast minimala ansträngningar (om några) läggs på att faktiskt spela sin karaktär.

I Död Mans Guld föreställer konventets korridorer och rum hemlighetsfulla miljöer som döljer värdefulla skatter. Deltagarna i spelet gestaltar skattletare som gör allt i sin makt för att finna och lägga beslag på rikedomarna. För att uppnå sina mål gäller det att vinna utmaningar samtidigt som man bygger upp en så bra kortlek som möjligt. Endast då är det möjligt att finna den slutgiltiga skatten!

Arrangör: Nifelfang
Plats: Utgår från Sal P4
Tid: Fredag 10.00 – Söndag 15.00