Klostermust

Klostermust är ett tärningsbrädspel där spelarna ikläder sig roller som munkar och nunnor på ett kloster.

Klostret ska snart ha besök av biskopen som ska utse en ny abbot. Biskopen tycker mycket om äpplen och äppelmust. Så för att göra biskopen särskilt nöjd och tillfreds, och därmed bli den som blir utsedd till ny abbot, strävar varje munk och nunna efter att själv vara den som erbjuder den mesta och bästa äppelmusten till biskopen när denne ankommer.

Spelarna tävlar under spelets gång i att skörda äpplen och göra äppelmust. Det kan också hända att vissa vill ta genvägar genom att stjäla must i byn eller rentav stjäla från någon av bröderna och systrarna på klostret. Alla medel står till buds för att bli den mest lovprisade hos biskopen. Se dock till att inte begå alltför många illvilliga gärningar i jakten på seger eftersom sådan synd inte ses med blida ögon hos biskopen.

Designer: Frederik Strömberg

 

De som deltar i SM i BrädspelsDesign (SMiBD) vill gärna att det kommer så många som möjligt och testar deras spel. Det hjälper dem att utveckla sin design. Varje deltagare har ett klockslag då Juryn kommer och testar spelet. Detta klockslag måste respekteras för att Juryn skall ha tid att gå igenom alla spel.